Vårens första cykeltur

Vi är många som längtat hela vintern efter snöfria vägar och varmare väder så vi kan ta vårens första cykeltur. Det finns inget så befriande som att få plocka fram cykeln ur vinterdvalan, tvätta av den och smörja upp den för den första turen.

Har man inte cyklat på hela vintern så är det lite avrostning som kan behövas, denna term använd hos motorcyklister men kan vara användbart även för helt vanliga cyklister. Det är inte bara cykeln som behöver gås igenom utan även du kan behöva lite träning och påminnelse om hur det är att cykla. Har du cykeln som motionsform så finns här ett antal bra tips för dig. De kan även fungera för dig som är vardagscyklist.

Att få ge sig ut på den första cykelturen är alltid speciellt, det kan kännas lite småkyligt men så fort solens strålar kommer och man börjat cykla så får man upp värmen ganska fort. Det fantastiska med cykel är att man får mycket bra motion då man är ute och cyklar men också som familjeaktivitet. Att som familj ge sig ut på cykelturer kan vara hur trevligt som helst. Packa med lite fika och ge er ut i det vackra vädret en söndag.