Påfrestningar på kroppen

Hos de flesta som håller på med någon idrott så utsätts kroppen för påfrestningar då vi tänjer gränserna och utsätter våra kroppar för olika belastningar. Ju bättre tränad vi är desto mer tål vår kropp, men ibland kan det bli för mycket även för den mest vältränade.

chiropractorHåller man på med Mountain Bike och åker mycket utför så kan det bli ansträngningar på rygg och knän så det gäller att se till så man tränar för att bygga upp styrkan. Om man får ont eller att man på något sätt skadar sig så är det viktigt att man får vård. Naprapatiska är ett företag med kliniker i Stockholmsområdet och behandlar vid besvär med muskler och leder. Med olika behandlingstekniker så kan de hjälpa att få ner smärtan och öka rörligheten.

Efter behandlingar så är det viktigt att man kommer igång igen och att man tar det i en lagom takt så är det inga problem med att börja träna efter behandlingen. Det är ungefär som att komma tillbaka till träningen efter semester eller ett annat uppehåll. Man får känna efter hur det känns och använda sitt sunda förnuft. Mycket beror ju också i vilket tillstånd du var innan behandling, så fråga alltid din naprapat om hur du ska träna för att komma tillbaka i full kraft. Framförallt så är det du som känner hur du mår och hur mycket du orkar så träna efter din förmåga.