Fördelarna med spinning

Spinning är en motionsform som är både populär, ansträngande och mycket effektiv – ja, du som har varit på ett spinningpass vet du vad vi pratar om. Att trampa inomhus på en cykel som står still är bra mycket roligare och ansträngande än vad man kan tro och det är lätt att pusha sig själv lite till tack vare ledaren och att man tränar i grupp med andra.

shutterstock_330083048

Fördelarna med spinning är framförallt att du kan träna det året och att det är minimal skaderisk eftersom att kroppen inte utsätts för hårda stötar eller slag. Har du känsliga knän är spinning alltså en skonsam och effektiv träning när du vill jobba upp konditionen men inte kan springa. Vill du gå ner i vikt, öka din syreupptagningsförmåga eller bara vill känna av ett endorfinrus utan dess like är spinning något du definitivt bör testa. En annan fördel är att såväl nybörjare och vana spinningutövare kan gå på samma pass eftersom du reglerar motståndet utifrån dina egna förutsättningar.

Bra kläder för spinning är träningskläder i så kallat funktionsmaterial eftersom det transporterar bort fukt. Använd gärna cykelshorts och en t-shirt eller ett linne – det brukar bli rejält svettigt på ett spinningpass så skippa långbyxor och tjocktröja. Reebok har många bra kläder för spinning som är både funktionella, snygga och anpassade för hård ansträngning. Man fokuserar på att ta fram kvalitetssäkra produkter för träning, så är du osäker på vad du ska välja kan du alltid spana in Reeboks snygga sortiment.

Vill du ta din träning till nästa nivå kan du också köpa särskilda spinningskor. Det är inget måste, men om du fastnar för träningen och gärna kör några gånger i veckan kan det vara en väl värd investering. Spinningskor har ett fäste på undersidan som du klickar i på pedalerna vilket ger ett stabilare rundtramp. Vill du utmana dig själv ytterligare i spinningsadeln? Testa intervaller – det är lika jobbigt som effektivt. Lycka till!