Downhillcykling i Åre

Är du den typen av cyklist som gillar en extra utmaning? Om så är fallet kanske du redan har testat downhillcykling. Att ta sig ner i egen vald fart utför en bana av en passande svårighetsgrad är bland det roligaste som går att uppleva på en cykel. I Sveriges skidparadis nummer ett, kan man numera på somrarna använda en del av liftsystemet för att ta sig upp med cykel och utför berget. Vi på Sydmtb har testat. Häng med!

Åre SommarAtt göra sig beredd

Att vakna upp kring halv 9 snåret, äta en stadig frukost, för att sedan ge sig i kast med att klä sig och packa ryggsäcken för att på så vis vara i tid och på plats när liftarna öppnar vid 10-tiden på morgonen är bland de bästa starter på en dag vi kan tänka oss. Att vara bland de första som tar liften upp för att ge sig i kast med berget, inramat av den storslagna naturen, är ett minne och en känsla som satt sig djupt rotad hos oss på redaktionen och något vi även i framtiden kommer jaga.

Oslagbar kombination

Att kombinera denna miljö och naturupplevelse med våran allra största hobby (cyklingen) är utan tvekan en oslagbar kombination. Åre Bike Park har något för alla. Under våran tid på berget ser vi både barn knappt i höjdnivå för att få åka den lättaste berg-o-dalbana på ett tivoli, föräldrar som uppenbart inte cyklat många mil i sina liv, riktiga fullblodsproffs och allt däremellan.

Vi kan med andra ord hjärtligt rekommendera Åre Bike Park. Åre har dessutom massor av andra roliga aktiviteter och sevärdheter att erbjuda sommartid, något som verkar ha undgått alltför många svenskar.