Cyklar för olika syften

Cykeln har sedan den uppfanns förändrats i både färg och form. Beroende på vilket intresse man har av cykling behöver man idag olika sorters cyklar, då de har utformats till att fungera på olika områden.

MountainbikeDen som är intresserad av vardaglig cykling, till och från jobbet, men som ändå vill ha ett hållbart, säkert och tåligt fordon att transportera sig på bör främst titta på en hybridcykel.
För de som vill ta steget längre och cykla ute i hårdare klimat finns det ett stort urval av Mountainbikes. Som namnet själv anger är Mountainbikes till för att cykla med i bergen eller i terräng.

BMX-cyklar är för den som vill börja trixa med sin cykel. Här finns det såklart många underkategorier beroende på vad för slags stunts man gör eller vill göra. Hur BMX-tävlingar kom till och inspiration till olika trix kan du läsa mer om här.
Behöver du en racercykel är du en person som gillar fart. Vad som skiljer en racercykel från en vanlig standardcykel är antalet växlar den har. En racercykel passar perfekt för den som vill börja motionera och börja cykla på landsvägar.

Oavsett om du letar efter en ny cykel till dig själv eller till en familjemedlem finns det flera valmöjligheter beroende på vad ditt behov eller mål är. Att cykla är bra för både kropp och själ, då motion bevisligen minskar stress och hjälper oss att må bra. En cykel kan faktiskt bli en investering som sparar pengar i längden. Cyklar du till jobbet sparar du pengar då du varken behöver betala bensinkostnader eller busskort. De pengarna kan du istället lägga på något roligare.