Cykla med hunden

Ett väldigt bra sätt att motionera både sig själv och sin hund är att låta den följa med på en och annan cykeltur när lusten fallet på. Detta är nämligen betydligt mera utmanande för hunden än att enbart springa jämsides vid ett vanligt löppass. En cykeltur kommer både ge din hund bra träning och göra så att den verkligen får tömma energidepåerna rejält, någonting som är viktigt att den då och då för göra för att lättare finna balans och ro i vardagen.

Precis som du själv tycker även de allra flesta hundar om att dra ut på en rolig och fartfylld cykeltur, då och då. Att cykla med hunden är något som ger den oerhört mycket. Den får bra träning, tömmer sina energidepåer och får spendera tid med den ägare som den älskar. Har du en hund som har svårt att sitta stilla där hemma och oroligt vankar omkring så kan det mycket väl vara så att några cykelturer i veckan kommer att vara det som får den att komma till ro. Precis som det kan krypa i kroppen på ett litet barn om det hela tiden behöver sitta stilla, är det även vanligt att det kan kännas på ett liknande sätt för en hund och då är det viktigt att kanalisera all denna överskottsenergi på ett bra sätt.

Om du är någon som brukar cykla även på vintern, som många av oss cykelintresserade människor gör, så är det dock bra att se till så att hunden inte fryser och är onödigt kall. Detta kan nämligen leda till en hel del skador, helst om man cyklar i högre farter så att hunden verkligen måste anstränga sig för att hålla samma tempo. Bästa sättet är att klä hunden väl och att se till att öppna cykelpasset i lite lägre farter så att den får en chans att bli varm. De hundkläder vi pratar om kan du bland annat köpa hos Häromi som har i princip allt du kan tänkas behöva till din fyrfota följeslagare, även i andra sammanhang.

Tänk på att det endast är vissa ställen där du kan cykla fritt med hunden lös vid din sida och att detta är lagar och regler som du bör följa. På tidningen Brukshundens sajt kan du själv läsa mer om att cykla med hunden, om du fortfarande känner att du behöver lite mera kött på benen innan du ger dig av.