Börja det nya året med en bra, ny vana. Att cykla till jobbet är inte bara bra för dig och din hälsa, det är också snällare mot miljön!

Kläder

man on bicycle

Det är alltid bra att ha speciella plagg när man cyklar och ta med sig sina arbetskläder. Om du bär skjorta och finbyxor kan du vika dem snyggt och lägga dem i väskan kvällen innan. Har du arbetskläder behöver du bara lägga dem i en ryggsäck, rejälare uniformer brukar inte bli skrynkliga.

Skydd

Ju oftare du cyklar, desto större risk att du råkar falla eller får problem med cykeln. Se till att alltid skydda dig. Ditt allra bästa och effektivaste skydd är cykelhjälmen. Här ska man alltid satsa på kvalité och nytt: en gammal cykelhjälm skyddar inte lika bra som ett nytt.

Andra skydd kan vara handskar med bra grepp. Du halkar inte på styret om det regnar och förstör inte händerna om du ramlar och glider på asfalt eller grus. Vill du vara extra försiktig kan du också dra nytt av arm- och knäskydd. Ska man cykla i tuffare terräng med risk för höga fall kan det vara en bra idé. Ta också med en regnponcho, de är så tunna så du kommer alltid ha plats i väskan eller fickan för en.

Posted in: Cyklar, Tips.
Last Modified: januari 22, 2016